Back to Top
Woman with a laptop sitting on a balcony with a great view
Autori: admin

Pse ia vlen të mësoni programim?

education

Në ditët e sotme, ne të gjithë varemi nga teknologjia në jetën tonë të përditshme, por shumë pak njerëz dinë të lexojnë dhe shkruajnë kodin. Nëse nuk jeni ende të njohur me programimin, ka shumë arsye pse duhet të mësoni se si të kodoni.

 

DO JU JAPË MUNDËSI PËR NJË PAGË ATRAKTIVE DHE SHUMË MUNDËSI  NË KARRIERË 

Industria e IT-së është vërtet e madhe. Aftësia për të programuar ju jep mundësi të panumërta pune.

Ka shumë mundësi pune nëse dini të kodoni. Programuesit janë në kërkesë të madhe në të gjithë botën. Ju mund të bëheni freelancer dhe të punoni kur dhe ku dëshironi, mund të punoni për kompani, mund të punoni në projektet tuaja anësore, ose mund të përdorni aftësitë tuaja të kodimit për startup-in tuaj. Shpërblimi i programuesve është gjithashtu tërheqës sepse kërkon mendim kritik dhe analizë të situatës. Njerëzit që janë mjeshtër në programim, punojnë disa orë, por fitojnë më shumë, dhe gjithashtu janë më fleksibël në jetën e tyre të përditshme për të bërë punën e tyre.

 

DO TË ZHVILLONI AFTËSI TË ZGJIDHJES SË PROBLEMEVE DHE TË MENDIMIT LOGJIK

Zgjidhja e problemeve është në qendër të programimit, dhe të mësuarit për të programuar ka të bëjë me ndarjen e problemeve në pjesë më të vogla, duke përdorur logjikën dhe algoritmet tuaja për të krijuar një program dhe më pas ofrimin e një zgjidhjeje për problemin. Kodimi e detyron trurin të mendojë thellë për problemin, të organizojë mendimet, të përdorë logjikën dhe më pas të japë një zgjidhje. Sa herë që përballeni me një sfidë të re, duhet të përdorni trurin tuaj, mund t'ju duhet të vendosni parimin tuaj dhe duhet të përdorni qasje logjike.

  Pra, të mësuarit dhe programimi është një ushtrim për trurin, që në fund të fundit përmirëson aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe të të menduarit logjik. Mësimi i kodimit do t'ju mësojë të kuptoni këtë botë, të zgjidhni problemet që hasim çdo ditë në jetën tonë, dhe kjo është gjëja më e mirë që mund të bëni për të ndryshuar botën. Ju ndihmoni njerëzit duke përdorur teknologjinë kompjuterike dhe fitoni respektin e tyre. Përfundimisht, ju bëheni më të zgjuar kur shihni pamjen e plotë të një problemi real dhe e zgjidhni atë duke përdorur qasjen tuaj logjike.

 

JU ZHVILLONI AFTËSI NDËRPERSONALE

Kodimi jo vetëm që do të përmirësojë aftësitë tuaja teknike, por gjithashtu do të ndihmojë në përmirësimin e aftësive tuaja të buta. Shumicën e kohës kur punoni në ekip, duhet të punoni me kolegë të tjerë. Mund t'ju duhet të diskutoni një projekt me ta, duhet të ndërveproni me menaxherin tuaj dhe të gjitha këto gjëra përfundimisht do të zhvillojnë aftësitë tuaja të buta, të cilat jo vetëm që ndihmojnë në ndërtimin e marrëdhënieve të mira në jetën tuaj profesionale, por edhe në jetën tuaj personale. Magjia ndodh në kodim kur punoni me njerëz të tjerë inteligjentë dhe ndërtoni së bashku diçka që ka vërtet rëndësi për njerëzit në këtë botë.

 

TEKNOLOGJITË E REJA SUNDOJNË BOTËN

Teknologjia është e ngulitur kudo dhe nuk ka dyshim se ajo është bërë pjesë e përditshmërisë sonë, qoftë argëtuese, apo duhet të komunikojmë me dikë apo të shkojmë diku. Ne mbështetemi te teknologjia dhe ka mijëra industri që varen nga programet kompjuterike për të drejtuar biznesin e tyre. Studiuesit përdorin kompjuterë për të analizuar dhe rishikuar rezultatet e eksperimenteve të tyre dhe për kërkimet e tyre. Përdoret në analizën e të dhënave, financat, industrinë ushqimore, arsimin, shërbimin ndaj klientit, sektorin e shëndetësisë, nga krijimi i një aplikacioni ose uebsajti të dobishëm për të tjerët deri tek drejtimi i makinës. Është e çuditshme - ne mbështetemi në teknologji nga mëngjesi në mbrëmje, por shumë pak njerëz dinë të kodojnë.

 

KODIMI DO TË THOTË GJITHASHTU KREATIVITET

Kodimi konsiderohet gjithmonë si diçka e lidhur me llogaritjen, diçka matematikore, frustruese dhe e mërzitshme, por ka edhe një anë krijuese të kodimit. Kur programuesit vërejnë se diçka është e papërsosur në këtë botë, detyra e tyre është të analizojnë problemin dhe të ofrojnë një zgjidhje vizionare. Ata shohin tablonë e plotë të problemit me të cilin përballen dhe përdorin logjikën e tyre krijuese për të gjetur një zgjidhje. Ashtu si piktorët, programuesi i zgjuar zgjedh gjuhën e duhur të programimit, modelet e projektimit dhe modelet e shprehjes logjike për të zbatuar zgjidhjen.

 

KUPTIMI I TË DY ANËVE TË EKUACIONIT NË BIZNES

Në çdo industri apo kompani, është gjithmonë e vështirë si për programuesit ashtu edhe për departamentet që nuk kanë të bëjnë me kodimin të kuptojnë të gjithë procesin që duhet bërë, nga të dyja anët. Gjithmonë ka një keqkuptim midis inxhinierëve dhe joprogramuesve kur bëhet fjalë për gjetjen e një zgjidhjeje për një problem specifik. Me aftësitë e kodimit, ju mund të vizualizoni ose të paktën të kuptoni rreziqet, sfidat, kohën nga këndvështrimi i një inxhinieri. Nuk ka rëndësi që ju jeni një menaxher, drejtues ekipi ose specialist marketingu në kompaninë tuaj - nëse dini për kodimin, i kuptoni të dyja anët e tabelës. Ju jeni në gjendje t'i zgjidhni problemet pa probleme, gjë që është shumë e rëndësishme për drejtimin efektiv të kompanisë.

 

DO TË FITONI NJË EKSPERIENCE QË DO JU NDRYSHOJ JETËN

Programimi është gjithmonë një sfidë e re në të cilën duhet të rrezikosh çdo herë dhe që të mëson të rrezikosh në jetë. Bota është plot me softuer, aplikacione, ueb faqe dhe kur i krijon vetë, ndihesh më i sigurt dhe më i fuqishëm. Kur një programues është në gjendje të zgjidhë një problem që nuk kishte zgjidhje më parë, bëhet një përvojë që ndryshon jetën për të.

 

Mund të bëheni programues ose testues softuerësh. Shikoni se çfarë kursesh programimi kemi përgatitur për ju.


Lajmet e fundit: