Back to Top
Autori: admin

SI TA GJENI PUNËN E PARË NË IT?

education

Fjalët kyçe: PUNË NË IT, GITHUB, PROGRAMER, KURSE PROGRAMIMI, PORTOFOLIO

 

Industria e IT-së po tërheq gjithnjë e më shumë kandidatë të rinj me paga të larta, kushte të përshtatshme pune dhe mundësi promovimi të shpejtë. Shumë njerëz vendosin të ndryshojnë tërësisht profesionin e tyre dhe të hyjnë në botën e IT - së, e cila ofron mundësi të mëdha zhvillimi në ditët e sotme. Keni vendosur ta bëni edhe ju?

Ju e përfundoni një kurs programimi, testimi ose dizajni dhe vendosni të kërkoni një punë të re. Por si ta bëjmë atë? Ku të fillojmë?

 

FILLONI ME PIKËN TUAJ MË TË FORTË - PORTOFOLION TUAJ!

Kur kërkoni për punën tuaj të parë, portofolio juaj është e vetmja pasqyrë e aftësive tuaja që mund t'i tregoni punëdhënësit tuaj të ardhshëm. Është jashtëzakonisht e rëndësishme për ju që të mblidhni projektet tuaja ekzistuese (të vogla dhe të mëdha) në një vend - në GitHub. Marrja e kohës për të vendosur portofolin tuaj në GitHub do t'ju ndihmojë të gjeni punë shumë më leht!

 

JENI PROAKTIV

Rekrutuesit po kërkojnë programues që tregojnë pasion dhe përkushtim. Jashtë kursit, është mirë të kesh arritje shtesë. Ju mund të krijoni uebsajtin tuaj, të ndihmoni miqtë tuaj të optimizojnë dyqanin e tyre online, etj. Ato do të jenë projekte shtesë për portofolin tuaj, por më e rëndësishmja, ato do t'i tregojnë punëdhënësit tuaj të ardhshëm se ju ende dëshironi të mësoni, dhe programimi është më shumë se thjesht një punë për ju. Ky është lloji i një të riu që kompanitë kërkojnë!

Nëse tashmë keni një portofol, i cili është një pasqyrë e aftësive tuaja që mund t'i paraqisni gjatë procesit të rekrutimit është koha për të kërkuar punën tuaj të ëndrrave. Ku të fillojë?

 

FAQET E PUNËS PËR INDUSTRINË E IT - së

Mënyra më e lehtë për të filluar kërkimin tuaj  për punën e re është të përdorni portalet standarde të shpalljeve të punës. Për fat të mirë, ka shumë platforma të dedikuara për industrinë e IT - së.

 

PJESMARJA NË EVENTE TË NDRYSHME

Merrni kohën tuaj për të marrë pjesë në konferenca dhe takime të industrisë. Këtu mund të takoni punëdhënësin tuaj të ardhshëm dhe të fitoni njohuri të reja që do t'ju ndihmojnë të shkëlqeni gjatë intervistës suaj të punës.

 

MOS KINI FRIKË NGA MEDIAT SOCIALE

Nuk keni ende një profil në LinkedIn? Është koha për ta krijuar atë! Krijo një profil, ji aktiv dhe bëji rekrutuesit të të njohin! Shikoni llogaritë interesante të industrisë dhe përfshihuni në diskutime dhe do të viheni re.

Përfundimi i një kursi është vetëm fillimi i rrugës suaj në kërkimin e punës së ëndrrave tuaja. Përgatituni mirë për këtë proces dhe mos i ndalni përpjekjet tuaja. Nëse tregoni përkushtim dhe motivim, do ta merrni punën tuaj të parë shumë shpejt!


Lajmet e fundit: