Back to Top

 

Pse të zgjedhni një kurs për Automation Tester?

Ky është një kurs posaçërisht i nivelit të dytë që ka target testuesit manualë. Kursi ofrohet në orarin e mbasditës, kështu që ju mund ta kombinoni lehtësisht me punën tuaj.

Pse ia vlen?

Ky është hapi tjetër në karrierën tuaj si testues. Kursi do t'ju lejojë të avanconi në punë dhe të hapeni ndaj mundësive të reja pasi do të mësoni edhe bazat e Java-s. Sipas uk.talent.com, testuesit e automatizimit fitojnë mesatarisht 12,000 euro / 10,000 £ më shumë se testuesit manualë në vit.

Për kë është ky kurs?

Ky kurs është për ata që e njohin testimin manual. Nëse jeni të durueshëm, të përpiktë, ju pëlqen të punoni me njerëz dhe jeni në gjendje të ndjeni empati me përdoruesit, puna e një automation tester është për ju.

Çfarë do të mësoni?

Gjatë kursit do të mësoni për mjetet dhe mjedisin e punës së një testuesi. Do të përgatisni skriptet e para të testimit. Ju gjithashtu do të zotëroni përdorimin e mjeteve testuese në punën e përditshme dhe do të mësoni se si të përdorni frameworks për testim.

 

Kanë mbetur vetëm edhe 3 vende të lira!

 
 

Detajet e trajnimit

Ky është hapi tjetër në karrierën tuaj si testues. Trajnimi do t'ju lejojë të avanconi në punë dhe të hapeni ndaj mundësive të reja pasi do të mësoni edhe bazat e Java-s.

Do të përgatisni skriptet e para të testimit. Ju gjithashtu do të zotëroni përdorimin e mjeteve testuese në punën e përditshme dhe do të mësoni se si të përdorni frameworks për testim.


 

Çfarë do të fitoni gjatë dhe pas programit?

 1. Gjatë trajnimit do të merrni mbështetjen e ligjëruesve me përvojë, të cilët do të monitorojnë progresin tuaj gjatë gjithë kohës.
 2. Do të pajiseni me çertifikatë të njohur ndërkombëtarisht
 3. Detyra, projekte dhe punë individuale
 4. Trajnim falas për CV dhe asistencë për aplikim për punë
 5. Ju do të jeni një testues manual i/e gatshëm për të nisur karrierën tuaj në testim

 

Çmimi: 999€

Orari: 17:00 - 20:00

Modaliteti: Full-time, Online/ Në klasë

Data e fillimit: 06/05/24

Qyteti: Prishtina 


 

 

Programi i Kursit për Automation Tester

Nuk jeni i sigurt nëse kursi për Automation Tester është i duhuri për ju?

Keni dyshime? Plotësoni testin e aftësive dhe zbuloni se cili drejtim është më i miri për ju.

Plotësoni testin e aftësive
Smiling man with a laptop on a blue background

 

Format e të mësuarit në Coders Lab

Kursi zhvillohet në klasat e Coders Lab dhe poashtu edhe online. Trajnimi mbahet mbasdite, kjo e bën të lehtë kombinimin e të mësuarit me detyrat dhe punën tuaj të përditshme.

 

Kursi online i një Automation Tester

Në kurset online ju mësoni në një klasë virtuale. Ky është mësim online që kombinon klasa të drejtpërdrejta dhe vetë-studim. E gjithë kjo zhvillohet në platformën zoom të Coders Lab. Gjithçka që ju nevojitet është një kompjuter dhe akses në internet. Të gjitha ligjëratat regjistrohen dhe ju dërgohen në fund te ditës.

  • Mësimet mbahen 3 here në javë nga ora 17:00-20:00,
  • 80% janë klasa të drejtpërdrejta me ligjëruesin dhe grupin në klasën virtuale,
  • 20% është vetë-studim në çdo kohë.

Shikoni datat më të afërta
Nuk ka kushte të disponueshme
Kontaktoni një koordinator të trajnimeve për të folur rreth opsioneve të disponueshme
Lini një kontakt për një koordiantor
 

Shikoni se ku punojnë të diplomuarit tanë

Nëse doni të mësoni programimin nga e para, keni ardhur në vendin e duhur. Pas tetë javësh të bootcamp- it tonë intensiv, ju do të jeni gati për të punësuar si Junior Developer.

gdzie pracują absolwenci Coders Lab gdzie pracują absolwenci Coders Lab

Discover the stories of Coders Lab graduates

 

Donika

Course Specialist

 donika@coderslab.com

+38348200010


Kontaktoni specialistën tonë të kurseve për të marrë më shumë informacion rreth kurseve dhe për të bërë çdo pyetje që mund të keni.

 
 

Si të financoni një kurs në IT?

Ne e dimë se një kurs është një shpenzim i madh. Prandaj mund të paguani për të në dy mënyra të ndryshme.

 
Piggy bank icon

Nga fondet tuaja

Ju mund të paguani për kursin me transfer bankar. Kjo është mënyra më e shpejtë e pagesës, pa formalitete të panevojshme.

Paper money icon

Pagesë me këste

Ju mund ta ndani pagesën në këste. Shuma dhe numri i kësteve varet nga kursi dhe plani i pagesës që zgjidhni

Recruitment Training Project

Garanci për kthimin e parave

Nëse, për ndonjë arsye, nuk mund ta përfundoni bootcamp-in në të cilin jeni regjistruar, do të merrni një rimbursim për pjesën e kursit që nuk e keni përfunduar.

Dëshironi të bëheni pjesë e grupit të ardhshëm?

Ju lutem regjistrohuni më poshtë dhe rezervoni vendin tuaj! 

Nese nuk jeni i sigurt që një kurs është i mjaftueshëm për të hyrë në industrinë e IT- së? Na kontaktoni dhe mësoni për gjendjen aktuale të tregut.

Gjatë një interviste me një koordinator, do të zbuloni:

 • çfarë aftësish praktike mësoni në kurs,
 • cilat institucione dhe sektorë kërkojnë testues,
 • çfarë mbështetje profesionale ofrojmë,
 • ku punojnë të diplomuarit tanë.
planeplane-lines
 
Qyteti*

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Pyetjet e bëra shpesh

Si ndryshon testimi i automatizuar nga testimi manual?

Testimi manual dhe i automatizuar ndryshojnë në disa kritere. Këto përfshijnë kohën, saktësinë, raportimin dhe kërkesat paraprake.

Mbi të gjitha, testimi automatik është shumë më i shpejtë se testimi manual. Një njeri nuk nevojitet gjatë procesit të testimit të aplikacioneve ose ueb faqeve. Kjo ndodh automatikisht.

Opinionet janë të ndara për sa i përket saktësisë së testeve. Nga njëra anë, testet manuale kryhen nga një qenie njerëzore, e cila thjesht mund të bëjë një gabim ose të mos vërejë diçka. Nga ana tjetër, testet automatike ekzekutojnë skriptet specifike të testit që përshkruajnë një variant të veçantë të sjelljes dhe mund të humbasin defekte të dukshme. Prandaj, ia vlen që testuesit të fitojnë aftësi manuale dhe automatizimi.

Rezultatet dhe raportet nga testet e automatizuara mund të gjenden lehtësisht në sistem. Ata i krijojnë vetë, gjë që kursen kohën e testuesit.

Kërkesat janë gjithashtu të ndryshme. Dallimi kryesor është se është mirë të njihni një gjuhë programimi për të kryer teste të automatizuara. Java, për shembull, është një gjuhë mjaft e njohur për testues.

Kur është më mirë të kryhen teste të automatizuara?

Në fillim, ia vlen të dini një gjë - do të jetë mjaft e vështirë të zëvendësoni testet manuale me ato automatike një herë e përgjithmonë. Megjithatë, ka situata në të cilat këto të fundit funksionojnë patjetër më mirë, pasi kursejnë shumë kohë dhe punë. Këtu mund të rendisim p.sh.

 • testet e performancës (të cilat kontrollojnë funksionimin e sistemit nën trafikun e rëndë të përdoruesve),
 • testet e ngarkesës (testimi i sistemit në kushtet e përpunimit të një sasie të madhe të dhënash),
 • teste funksionale(duke lejuar futjen e ndryshimeve të shpejta).

Një kategori e veçantë janë gjithashtu thjesht aktivitete të përsëritura, të cilat mund të vihen në kontrollit të makinerive.

A ia vlen të shkoj të ndjek bootcamp-in në Automation Tester nëse nuk e kam kryer kursin për Manual Tester?

Jo. Kursi i Automation Tester është një kurs i nivelit të dytë. Kjo do të thotë se ai bazohet në njohuritë nga Bootcamp-i i Manual Testing. Njëra pa tjetrën nuk ekziston ose më mirë - nuk duhet të ekzistojë.

Prandaj, kursi i Automtion Tester është krijuar për ata që kanë filluar tashmë aventurën e tyre të testimit ose duan të rrisin avantazhin e tyre në treg që nga fillimi i karrierës së tyre në IT.

Skriptet e testimit të krijuara nga një testues automatizimi do të jenë më të mira dhe shumë më të sakta nëse krijohen nga dikush me përvojë në testimin manual.

A kam nevojë të kem njohuri programimi për të kryer teste të automatizuara?

Testimi i automatizuar kërkon njohuri e të paktën një gjuhe programimi që lejon krijimin e skenarëve të testimit.

Testuesit nuk kanë nevojë të jenë në gjendje të bëjnë ndryshimet e rekomanduara. Ata thjesht kryejnë teste të automatizuara. Nga ana tjetër, programuesit Java ose programuesit e tjerë duhet të zbatojnë ndryshimet e kërkuara nga kolegët e tyre. Sidoqoftë, në mënyrë që programuesit të kenë diçka për të zbatuar, vetë testuesi duhet të shkruajë një skript që kontrollon funksionalitetin e faqes në internet ose aplikacionit. Dhe kjo nuk mund të bëhet pa njohuri të një gjuhe programimi.

Ku punojnë testuesit e automatizimit?

Testuesit - si manual ashtu edhe automatizimit - punojnë aty ku zhvillohen ueb faqet, aplikacionet ose lojërat. Detyra e tyre është të kontrollojnë dhe testojnë funksionimin e këtyre produkteve në situata të ndryshme.

Testuesit me një bootcmap do të gjejnë punën e tyre, për shembull, në kompanitë e softuerit, agjencitë e marketingut, ekipet kërkimore ose korporatat e mëdha.