Back to Top
Nuk ka kushte të disponueshme
Kontaktoni një koordinator të trajnimeve për të folur rreth opsioneve të disponueshme
Lini një kontakt për një koordiantor

Pse të zgjedhni një kurs për Testim?

Ky kurs është mënyra më e shpejtë për të hyrë në industrinë e IT - së për vetëm 6 javë do të bëheni testues i softuerit dhe do të filloni të kërkoni punë. Si pjesë e kursit ju do të merrni pjesë në provimin ISTQB që njihet nga punëdhënësit.

Man in front of a computer shows a gesture of success

Pse ia vlen?

Mendoni për një karrierë në IT, por nuk e dini nëse mund ta bëni? Profesioni i testuesit është fillimi ideal, më i lehtë në IT. Ju fitoni një gamë të gjerë mundësish për zhvillim të mëtejshëm, p.sh. si testues automatizimi ose drejtues ekipi. Dhe gjatë vetë kursit do të fitoni përvojë në punën me lloje të ndryshme aplikacionesh.

Smiling woman with glasses and laptop

Për kë është ky kurs?

Puna e një testuesi përfshin kërkimin e gabimeve në softuer. Do t'ju nevojiten cilësi të tilla si durimi, përpikëria, kureshtja, por edhe çiltërsia dhe aftësia për të empatizuar me përdoruesin. Si testues, shpesh do të punoni me anëtarët e ekipit, veçanërisht me programuesit. Prandaj, duhet të jeni edhe komunikues.

A smiling man with glasses and laptop

Çfarë do të mësoni?

Gjatë kursit do të mësoni metodologjitë dhe mjetet për testimin e softuerit që verifikojnë se softueri funksionon sipas kërkesave të klientit. Si pjesë e kursit, ju do të kryeni një projekt testimi në një aplikacion real duke përdorur metodologjinë Scrum dhe gjithashtu do të përgatiteni për provimin ndërkombëtar ISTQB.

 

Aplikoni për kursin Manual and Automation Tester dhe kurseni 1.690 €!

 
 
 

Blej online

Çmimi: 999 € (Testues Manual + Automation Testues 1.690 € )

Qyteti: Prishtina 

Modaliteti: Full-time


Kontaktoni specialistin tonë të kurseve për të marrë më shumë informacion rreth kurseve dhe për të bërë çdo pyetje që mund të keni.

Donika 

Course Specialist 

 donika@coderslab.com +383 48200010

 

Programi i kursit për testus manual

Nuk jeni i sigurt nëse kursi për Manual Tester është i duhuri për ju?

Keni dyshime? Plotësoni testin e aftësive dhe zbuloni se cili drejtim është më i miri për ju.

Plotësoni testin e aftësive
Smiling man with a laptop on a blue background
 

Shikoni se ku punojnë të diplomuarit tanë

Nëse doni të mësoni programimin nga e para, keni ardhur në vendin e duhur. Pas tetë javësh të bootcamp- it tonë intensiv, ju do të jeni gati për të punësuar si Junior Developer.

gdzie pracują absolwenci Coders Lab gdzie pracują absolwenci Coders Lab

Zbuloni storiet e të diplomuarve të Coders Lab

 
 

Si të financoni një kurs në IT?

Ne e dimë se një kurs është një shpenzim i madh. Prandaj mund të paguani për të në dy mënyra të ndryshme.

 
Piggy bank icon

Nga fondet tuaja

Ju mund të paguani për kursin me transfer bankar. Kjo është mënyra më e shpejtë e pagesës, pa formalitete të panevojshme.

Paper money icon

Pagesë me këste

Ju mund ta ndani pagesën në këste. Shuma dhe numri i kësteve varet nga kursi dhe plani i pagesës që zgjidhni.

Money refund icon

Garanci për kthimin e parave

Nëse, për ndonjë arsye, nuk mund ta përfundoni bootcamp-in në të cilin jeni regjistruar, do të merrni një rimbursim për pjesën e kursit që nuk e keni përfunduar.

 

Donika

Course Specialist

 donika@coderslab.com

+383 45 605 603


Kontaktoni specialistin tonë të kurseve për të marrë më shumë informacion rreth kurseve dhe për të bërë çdo pyetje që mund të keni.

 

Dëshironi të bëheni pjesë e grupit të ardhshëm?

Ju lutem regjistrohuni më poshtë dhe rezervoni vendin tuaj! 

Nese nuk jeni i sigurt që një kurs është i mjaftueshëm për të hyrë në industrinë e IT- së? Na kontaktoni dhe mësoni për gjendjen aktuale të tregut.

Gjatë një interviste me një koordinator, do të zbuloni:

 • çfarë aftësish praktike mësoni në kurs,
 • cilat institucione dhe sektorë kërkojnë programues,
 • çfarë mbështetje profesionale ofrojmë,
 • si janë të diplomuarit tanë.
planeplane-lines
 
Qyteti*

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Pyetjet e bëra shpesh

Kush është një testues manual?

Një testues është një person që - për ta thënë me humor - vë në dyshim çdo element, qoftë edhe më të vogëlin, të një ueb faqe, softuer, aplikacioni ose lojë. Detyra e një personi të tillë është të gjejë gabimet e mundshme, që projekti të funksionojë siç duhet. Gabimet mund të jenë funksione që mungojnë ose nënfaqe jofunksionale.

Cilat janë karakteristikat e një testuesi të mirë?

Nëse po pyesni se si të bëheni testues dhe cilat cilësi të karakterit tuaj mund t'ju ndihmojnë për të gjetur një punë të re, përgjigja është fare e thjeshtë. Në këtë profesion do t'ju duhet:

 • vazhdimësia,
 • kureshtja,
 • saktësia,
 • komunikimi,
 • aftësia për të empatizuar me përdoruesin.

Njohuria e psikologjisë është gjithashtu një vlerë e shtuar në mënyrë që të kuptoni dhe testoni më mirë mënyrat e mundshme të navigimit në një ueb faqe ose përdorimin e një aplikacioni mobile.

Kjo lloj pune shpesh përfshin sjelljen e lajmeve "të këqija" dhe informimin e kolegëve tuaj për të bërë korrigjime. Prandaj, ia vlen gjithashtu të keni aftësi të buta. Një testues punon drejtpërdrejt jo vetëm me një menaxher projekti, por edhe me zhvilluesit. Kjo është arsyeja pse ia vlen të aranzhohet ky bashkëpunim në mënyrë që të sjellë përfitime për të dyja palët.

Nëse mendoni se ky përshkrim ju përshtatet dhe dëshironi të përdorni predispozitat tuaja natyrore në mënyrën më të mirë të mundshme, atëherë bëhuni testues duke u bërë pjesë e kursit të Coders Lab.

Çfarë bën një testues?

Një testues aplikacioni ose softueri është një anëtar shumë i rëndësishëm i ekipit. Ai ose ajo i teston me përpikëri të gjitha variantet e faqeve të reja ose pamjeve të projektit

Me pak fjalë, mund të thuhet se një testues manual kryen teste funksionaliteti dhe zbulon të gjitha gabimet dhe defektet për të raportuar më pas korrigjimet te zhvilluesit. Të gjitha faqet e internetit, programet kompjuterike, aplikacionet ose lojërat kalojnë nëpër këtë proces - shpesh më shumë se një herë.

Detyrat e testuesit përfshijnë gjithashtu krijimin e skenarëve për teste individuale. Ky është një hap drejt thjeshtimit të punës dhe ndjekjes së një plani specifik. Në fund të fundit, asnjë pjesë nuk mund të lihet jashtë.

Në punën e tyre të përditshme, testuesit manual kontrollojnë ueb faqet ose aplikacionin për:

 • korrektësi,
 • efikasitet,
 • besueshmëri,
 • sistem të sigurisë.

Pse një testues manual mund të jetë i dobishëm në industrinë e IT?

Një testues, falë saktësisë dhe falë prirjes së tij për dyshime:

 • ofron zgjidhje cilësore,
 • përshpejton procesin e gjetjës së gabimeve,
 • esiguron mbulimin e kodit nga testet,
 • zvogëlon përhapjen e gabimeve në mjedisin e prodhimit.

Nga ana tjetër, të gjitha këto pika kontribuojnë në kënaqësinë e përdoruesve (end- users) të sistemit.

Testues i softuerit - si ta filloni aventurën tuaj me testim?

Një nga profesionet ende më të kërkuara në treg është profesioni testues i softuerit. Një kurs - intensiv, praktik dhe i zhvilluar nën drejtimin e ekspertëve të fushës - është mënyra më e lehtë dhe në të njëjtën kohë më efektive për të fituar këto aftësi. Vlen gjithashtu të interesoheni për çertifikatën ISTQB. Provimi, për të cilin duhet të përgatiteni tërësisht, teston aftësitë tuaja dhe verifikon gatishmërinë tuaj për një profesion të ri.

Pra, nëse doni të ndryshoni industrinë dhe të hyni në botën e testimit, atëherë:

 1. Zgjidhni bootcamp-in tonë të testimit, i cili do t'ju lejojë të përgatiteni për provimin në vetëm 6 javë, të bëni një projekt për portofolin tuaj dhe të fitoni një profesion të ri..
 2. Kaloni provimin e çertifikimit.
 3. Kërkoni një punë në një industri të re!

A ka gjasa që një testues i ri të gjejë një punë në industri?

Kjo pyetje lind shumë shpesh në mendjet e njerëzve të interesuar për testim, të cilët ende nuk kanë marrë një vendim përfundimtar. Siç tregon historia e Karolit, të diplomuarit tonë, mund të gjejn një punë edhe dy javë pas përfundimit të kursit. Ju duhet vetëm vendosmëria për ta bërë atë. Pas kursit dhe kalimit të provimit, ndryshimi i industrisë dhe punës është i arritshëm.

Lajmi i mirë është gjithashtu se një testues manual është ende shumë i kërkuar në industrinë e IT- së. Dhe gjithashtu ju jep mundësinë të zhvilloni aftësitë tuaja dhe të kaloni në automation testing.

Si mund ta kaloj provimin ISTQB?

Ekzistojnë tre nivele për provimet ISTQB. Kursi Manual Tester ju përgatit për nivelin bazë - Nivelin fillestar ISTQB. Kredencialet që japin këtë çertifikatë bazohen në planprogramin, në bazë të të cilit ne kemi përgatitur edhe një bllok tematik të kursit tonë.

Në këtë mënyrë ne ju përgatisim pikërisht për temat dhe fushat që ju nevojiten për t'u çertifikuar. Prandaj është një rrugë e shkurtër dhe e projektuar me kujdes që çon në një rezultat pozitiv të testit.

A do të marr një çertifikatë pas përfundimit të kursit?

Po, çdo student i Coders Lab merr një çertifikatë të përfundimit të kursit të IT-së pas përfundimit të të gjitha moduleve, kalimit të provimit ose mbrojtjes së projektit përfundimtar.

Çertifikata dërgohet me email. Sidoqoftë, mund të aplikoni edhe për një version letre.

Përveç kësaj, çdo modul i këtij kursi testues është i rregulluar në atë mënyrë që studentët t'i nënshtrohen provimit ISTQB. Çertifikata e marrë pas dhënies së provimit dokumenton njohuritë tuaja dhe ju mundëson të kërkoni një punë ndërkohë që vazhdoni të ndiqni kursin.

Ku mund të jap provimin e çertifikimit ISTQB?

Këtu do të gjeni listën e kompanive që organizojnë provimet e çertifikimit ISTQB në çdo vend.