Back to Top

Doja të zhvillohesha, u bëra programues - historia e Hubertit

Pas përfundimit të shkollës fillova të punoja si ndihmës në një ambulancë dhe në të njëjtën kohë (si shumica e njerëzve që punojnë në shërbimin shëndetësor) në një repart të urgjencës spitalore, gjithashtu në të njëjtën pozitë. E bëra këtë punë për gati 2 vjet dhe më pas arrita të ndryshoj punën time me një punë më të mirë. Gjeta një punë si laborant në një qendër dhurimi gjaku, ku punova edhe 7 vite të tjera dhe arrita në pikën ku kishte pak mundësi zhvillimi.

Mungesa e perspektivës më bëri të vendosë se ishte koha për një ndryshim.

Nga natyra, unë jam një person që dua të zhvillohem vazhdimisht, të mësoj diçka të re - nuk më pëlqen të "ngec". Pse zgjodha programimin?

Filloi disa vjet para kursit. Gruaja ime ka biznesin e saj dhe i duhej një ueb faqe. Në epokën e internetit, qasja në të gjitha llojet e mësimeve është e pakufizuar, kështu që mendova ta bëja vetë ueb faqen.

quotewavewave

Në fillim faqja ishte e bërë me ndonjë gjenerator për krijimin e ueb faqeve, por pas ca kohësh e konvertova shabllonin e gatshëm për përdorim. Ishte shumë argëtuese dhe më bëri të kuptoj se mund ta bëja diçka të tillë profesionalisht. Është shumë interesante dhe më jep shumë kënaqësi.


Hubert Borowczyk
Hubert Borowczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Fillova të kërkoja një kurs, por në atë kohë nuk kishte shumë kurse. Gjeta Coders Lab. Fatkeqësisht, kurset u mbajtën vetëm në Varshavë. Kishte mundësi për një kurs fundjaveve, por unë nuk mund të udhëtoja.

Pas pak viteve, në momentin kur nisa të mendoja për ndryshime, hasa në një reklamë të Coders Lab me informacionin se ata fillojnë kurse në Poznan.

quotewavewave

Vendimi ishte i lehtë, sepse edhe nëse nuk do të kontribuonte në ndryshimin e punës sime, do të ishte një përvojë tjetër e vlefshme, diçka e re. Pastaj u regjistrova për edicionin e parë të kursit front- end në Poznan gjatë fundjavës, të cilin e përfundova në prill 2017.


Hubert Borowczyk
Hubert Borowczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Kursi është i orientuar në praktikë

Unë e vlerësoj kursin për shkak të disa elementeve. Para së gjithash, çdo dy javë kisha një fundjavë vetëm për veten time dhe mund të zhvilloja pasionin tim, i cili me fëmijët e vegjël në shtëpi nuk ishte aq i lehtë. Së dyti, është mirë që kursi është i orientuar drejt praktikës. Ka një prezantim dhe më pas në shumicën e rasteve ka detyra dhe ushtrime të ndryshme. Nuk ka gjëra të panevojshme në programin e kursit. Kursi drejtohet nga ligjërues, njerëz që janë "in". (nuk është gjithmonë kështu në orët e shkencave kompjuterike në shkollë). Kërkoja ndihmë nga ligjëruesi dhe merja përgjigje të logjikshme dhe të thjeshta. Numri i madh i “detyrave të shtëpisë” ndikonte që unë të kisha shumë pak kohë në shtëpi, që ishte sfida më e madhe për mua.

Nuk ndalova së mësuari, pas kursit

Kam mësuar duke shikuar video, kam shpikur mini- projekte etj. Përpiqesha të mos e humbja lidhjen me programimin.

quotewavewave

Në të njëjtën kohë, dërgoja CV-në time kudo që mundesha, shkoja në intervista, zgjidhja detyrat e rekrutimit. Dhe ndoshta ka pasur rreth 10 intervista të tilla, por unë nuk u dekurajova sepse i vura vetes një synim që duhet të ndërroj punë deri në fund të 2017. Dhe kjo u realizua.


Hubert Borowczyk
Hubert Borowczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Unë u punësova në kompaninë (SPOC S.A.) në mënyrë indirekte përmes Coders Lab, d.m.th. kompania bashkëpunon me Coders Lab dhe një koleg nga kursi punon atje, i cili më rekomandoi.

Aktualisht, unë punoj si Zhvillues Javascript dhe Zhvillues i Servicenow në kompaninë më të madhe në këtë pjesë të Evropës që implementon platformën ServiceNow dhe zgjidhjet ITSM.

A më pëlqen? Gjithsesi. Unë punoj në projekte për brende globale, të njohura, kështu që fitoj përvojë të vlefshme. Kam mundësinë të mësoj për proceset dhe se si funksionojnë kompani të tilla të fuqishme. Për më tepër, praktikisht çdo ditë mësoj diçka të re, mund të zhvillohem shumë më shpejt.

quotewavewave

Praktikisht çdo ditë ka diçka të re në IT, kështu që nuk është më rasti që unë të ndaloj përsëri. Çfarë do të dëshironi më shumë? Në fund të fundit, këtë doja.


Hubert Borowczyk
Hubert Borowczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Kursi më dha një bazë solide për të filluar punën si programues. Në retrospektivë, mund të them se ishte një nga vendimet më të mira në jetën time, sepse falë tij tani jam këtu ku jam.

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë.