Back to Top

Para kursit të testuesit, kam punuar si sound engineer dhe muzikant.

Në përgjithësi, ishte industria ProAudio. Kam punuar me një kompani që prodhon kabllo ProAudio dhe HiFi me cilësi të lartë dhe në këtë kompani kam qenë përgjegjës për drejtimin dhe testimin e dyqaneve online. Unë nuk u shkëputa plotësisht nga biznesi i ProAudio - ende performoj ndonjëherë koncerte dhe nuk do të heq dorë kurrë nga performimi në skenë.

Koha për ndryshime

Prej disa kohësh kam planifikuar të kaloj në IT. Industria e testimit është aq interesante sa nuk kisha nevojë për ndonjë motivim shtesë, dhe miqtë e mi testues më prezantuan me besueshmëri të gjitha të mirat dhe të këqijat. Përveç kësaj, unë tashmë kisha përvojë në të, sepse po testoja dyqanet online.

quotewavewave

E vërteta është se e njëjta njohuri mund të fitohet vetë, por një udhëzues i mirë e bën shumë më të lehtë arritjen e aspekteve më të rëndësishme dhe asimilimin e asaj që është e rëndësishme.


Jacek Aumüller
Jacek Aumüller
I diplomuar i kursit testues

Në kurs, sfida më e madhe për mua ishte të mësoja SQL. Përpara kursit, e dija që ekziston një gjë e tillë si SQL, se ka baza të të dhënave, por ky koncept ishte shumë i paqartë. Pas kursit, unë tashmë po shkruaja SQL queries të avancuara pa asnjë problem, dhe shpejt u bëra ekspert në ekip. Mora përsipër rastet më të vështira, që kërkonin joins komplekse dhe zgjedhje të vështira.

Për momentin jam duke përfunduar dy projekte ueb aplikacione

Njëra bazohet në bazën e të dhënave SQL dhe detyra e saj është të lehtësojë punën e departamentit të HR, e dyta bazohet në NoSQL - MongoDB që mundëson menaxhimin, organizimin dhe promovimin e eventeve të IT- së (si hackathons, takime, punëtori). Këto aplikacione do të dalin në prodhim në çdo moment, kështu që këto projekte mund të konsiderohen të suksesshme.

Aktualisht jam duke filluar një projekt tjetër në një ekip ndërkombëtar, këtë herë me një CMS shumë të avancuar. Që nga fillimi i karrierës sime si testues (prill 2018, pra në 4 muaj) arrita të avancoja nga Junior në Intermediate dhe u bëra Test Lead.

Në pamje të parë, kursi ishte një hap i parë shumë i mirë

Më pak se një vit pas përfundimit të kursit si Manual Tester, u regjistrova për kursin Automation Tester dhe këto njohuri janë shumë të dobishme në punën time të përditshme në projektin tim të ardhshëm.

Industria e testimit nuk është e lehtë, por me qëllime të qarta dhe konsistencë mund të fitoni me sukses "pika" të reja te suksesit. Për mua, ishte një sfidë shtesë kalimi nga kultura e eventeve në kulturën e korporatës. Megjithatë, pas 20 vitesh përvojë pune, ndoshta më është dashur të sfidoj veten dhe të punoj në Agile.

Dëshironi të dini nëse industria e IT-së është e duhura për ju?

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..