Back to Top

Një karrierë si front-end developer pas punës në një klinikë

Zgjedhja ime pas shkollës së mesme ishte në dy drejtime: shkenca kompjuterike ose akustikë.

Rrugëtimi im nëpër vitet e shkollës së mesme çoi nëpër klasa me profil matematikor dhe fizik. Në shkollën e mesme fillova të zhvilloja interesat e mia të para - pasionin për muzikën - duke filluar mësimet e kitarës. Në shkollën e mesme filloi të më interesonte natyra më e pastër e zërit - regjistrimet e para amatore dhe përpjekjet për të përzier disa kolona zanore, etj.

Gjithashtu në shkollë të mesme, dhe nuk e mbaj mend saktësisht se si ndodhi, isha shumë kurioz për lëndën e programimit. Ndoshta jam ndikuar nga vëllai im i madh, student në Universitetin e Teknologjisë në Poznan në atë kohë. Bleva një libër shkollor PHP 4 me rrogën time dhe bëra përpjekjet e para për të shkruar kod.

E shihni si lidhen historitë e mësipërme me njëra-tjetrën? Ato lidheshin me momentin e zgjedhjes së rrugës së mëtejshme të karrierës pas përfundimit të shkollës së mesme. Zgjedhja ishte në mes të dy drejtimeve: shkenca kompjuterike, e cila dukej si një zgjedhje më pragmatike në atë kohë, ose regjia e zërit, e cila më tundonte.

Përfundimisht, zgjodha shkenca kompjuterike, dhashë mësim në Universitetin e Teknologjisë në Wroclaw dhe... pas semestrit të parë hoqa dorë.

Fillimet më zhgënjyen tmerrësisht. Numri i klasave të pakuptimta bëri punën e vet dhe më humbi çdo motivim. Në mënyrë paradoksale, e mbaj mend filozofinë si lëndën më interesante të semestrit të parë... U ktheva shpejt në shtëpinë time, prita periudhën e ardhshme të rekrutimit në universitet dhe arrita në ëndrrën time për të studiuar akustikë në Universitetin Adam Mickiewicz. Aty mora diplomat si për regji të zërit, ashtu edhe për trajnimin e veshëve dhe mbrojtjen nga zhurma. Diku në gjysmën e dytë të studimeve të mia, fillova të rindezja dashurinë time për të shkruar kod, por këtë herë duke zgjedhur teknologjitë tipike të front- end. Kjo më lejoi të zhvilloj faqen e internetit të radiostacionit studentor, për të cilën jam edhe bashkthemelues.

Dalëngadalë hodha hapat e mi të parë në industrinë e kujdesit të dëgjimit - ndihmova njerëzit

Menjëherë pas universitetit ndoqa rrugën e përcaktuar nga studimet e mia dhe ngadalë hodha hapat e mi të parë në industrinë e kujdesit të dëgjimit. Në fillim, mora një punë sezonale me fushatën e Testit Kombëtar të Dëgjimit. Udhëtova në të gjithë vendin me një automjet të specializuar të quajtur autobus dëgjimi dhe bëra teste paraprake të dëgjimit për të gjithë të interesuarit. E di që kam ndihmuar shumë njerëz.

Pas një pauze të shkurtër, fillova një punë me kohë të plotë si shpërndarës i aparateve të dëgjimit në një klinikë aparati dëgjimi në Poznan. Detyra ime ishte të diagnostikoja problemet e dëgjimit dhe të vlerësoja ndikimin e humbjes së dëgjimit në aftësinë e pacientëve për të njohur fjalët. Ata në përgjithësi vinin vetëm kur humbja e dëgjimit kishte ulur ndjeshëm cilësinë e tyre të jetës, duke e bërë të vështirë komunikimin e lirë me njerëzit. Duke qenë se pjesa më e madhe e humbjes së dëgjimit është dëmtim i pakthyeshëm i qelizave të dëgjimit, sfida ime ishte të zgjidhja pajisjen e duhur që do të korrigjonte humbjen individuale të dëgjimit dhe në të njëjtën kohë do të përmbushte pritshmëritë e pacientit.

Çdo moment të lirë në punë e kaloja përpara kompjuterit dhe lexoja artikuj rreth teknologjisë

Përballja me klientët nuk ishte ana ime më e fortë dhe shpejt kuptova se megjithëse isha një auditolog i mirë, isha një shitës i dobët. Gjithashtu, ndonjëherë nuk mund të përballoja historitë e trishtueshme që shpjegonin pse dikush kishte humbur dëgjimin.

Ajo që më motivoi më shumë për t'u regjistruar në kursin në Coders Lab ishte ndjenja se po largohesha nga aftësia ime e vërtetë. Në praktikë, çdo moment të lirë në punë e kaloja përpara kompjuterit dhe përthithja artikuj rreth teknologjive front-end. Vendosa se duhej të veproja shpejt. Në të njëjtën kohë më ra në dorë një reklamë për Coders Lab Day. Pjesëmarrja në të më bindi edhe më shumë se doja të ndryshoja profesionin.

quotewavewave

Përsa i përket financave, unë vazhdova t'i thosha vetes se ishte thjesht një investim, njësoj si blerja e arit. Dhe në të vërtetë, investimi më është kthyer.


Miłek Politowski
Miłek Politowski
I diplomuar në kursin Javascript

Front-end- i më magjepsi për të mirë, kështu që u regjistrova për një kurs

Vendimi ishte i vështirë si për arsye financiare ashtu edhe për arsye të kohës së limituar. Isha i sigurt vetëm për teknologjinë - pjesa e front- end- it më magjepsi për mirë. Mundësia për të ndjekur një kurs në fundjavë më ndihmoi shumë me kohën.

Vetë kursi organizoi njohuritë që kisha deri më tani, më tregoi praktika të mira të programimit dhe më prezantoi njohuri krejtësisht të reja për mua, si Webpack ose çelësi i kursit - React.

Të shkosh në klasë ishte paksa si stërvitje në palestër - pas çdo muaji mund të shihje efektet ;). Megjithatë, nuk do të ishte kështu pa praktikuar të njëjtat gjëra në shtëpi. Isha shumë i lumtur kur ligjëruesit më jepnin detyra shtesë.

Më duhej të gjeja një punë si programues përderisa isha ende në kurs - nuk ishte e lehtë

Nuk doja të vazhdoja kontratën në punë. Kursi duhej të përfundonte në prill dhe kontrata ime mbaroi në shkurt, kështu që nisa të kërkoja punë në dhjetor. Besoja se materiali i mësuar deri në atë moment do të mjaftonte për tu punësuar.

Nuk ishte e lehtë, sepse gjatë intervistës së parë (në një kompani mjaft të njohur), për shkak të stresit gabova për detyrat më të thjeshta. Ndjenja e turpit më shoqëron edhe sot e kësaj dite, sepse gjatë intervistës ata nuk besonin se kisha bërë unë dëtyrat në shtëpi.

quotewavewave

Megjithatë, ishte një përvojë e vlefshme sepse mora reagime të mrekullueshme duke më treguar se çfarë më duhej të përmirësoja (e mbaj emailin edhe sot e kësaj dite). Falë kësaj, ky dështim i vogel nuk më dëshpëroi, por më motivoi, edhe më shumë, të mësoja me intensitet edhe më të madh.


Miłek Politowski
Miłek Politowski
I diplomuar në kursin Javascript

Përfundimisht, pas më shumë se 30 aplikimeve dhe ndoshta 5 intervistave, mora punën time të parë në IT si një zhvillues i ri në frontend në Cognifide pas një procesi rekrutimi që zgjati pothuajse 1.5 muaj. Duhet ta pranoj, u ndjeva krenar! :)

Do të shtoja se për të thënë "lamtumirë" përgatita një faqe krejt të re për zyrën ku punoja, duke zëvendësuar versionin të Joomla me WordPress-in.

Në punë kam takuar njerëz fantastikë, falë të cilëve doja të rritesha edhe më shumë

Në Cognifide e kam implementuar front layer të një faqe për një markë të njohur veshjesh. Ishte një përvojë interesante sepse kombinoi, nga njëra anë, ndërtimin e komponentëve statikë të faqes bazuar në Adobe Experience Manager dhe, nga ana tjetër, krijimin e aplikacioneve dinamike të dyqaneve të shkruara në React. Isha shumë me fat sepse iu bashkova një ekipi krejtësisht të ri, ndaj isha prezent në proces që në fillim!

Në këtë punë, takova njerëz fantastikë (kishte edhe studentë të Coders Lab) të cilët më ndihmuan të kuptoj Redux-in. Ndihem mirënjohës sepse ata më nfihmuan të zhvillohem.

Për shkak të qasjes mjaft inovative të klientit ndaj UX, unë u sfidova vazhdimisht me zgjidhje shumë të pazakonta për problemet që lidhen me manipulimin e objekteve DOM.

Bashkëpunimi im me Cognifide përfundoi pas një viti - e ndjeva se ishte koha të provoja të punoja në një vend ku front- end nuk do të varej aq shumë nga CMS.

Më vjen mirë që bota e IT- së krijon mundësi kaq interesante

Aktualisht jam duke punuar në një kompani ndërkombëtare, ku jam përgjegjës për përgatitjen e një prototipi të front- end të një versioni të ri të një aplikacioni që mbështet punën e të ashtuquajturve menaxherët e investimeve në një bankë. Është një projekt shumë interesant, kryesisht sepse është i pari në të cilin përdor API-në e re React Hooks. I gjithë projekti është vendimtar për kompaninë sepse është faza e parë e modernizimit të produktit.

Kam plane për të kaluar në Egnyte - duket se do t'i bashkohem ekipit që merret kryesisht me zhvillimin e funksionaliteteve të reja të produktit kryesor të kompanisë.

quotewavewave

Jam shumë i emocionuar për këtë ndryshim dhe jam i kënaqur që bota e IT- së po krijon mundësi kaq interesante. Megjithëse nuk përfitova nga shkolla në procesin e kërkimit të punës, u ndjeva shumë më i sigurt me idenë se një punëdhënës mund të ishte në dijeni të shkollës Coders Lab dhe do të vlerësonte rezultatet e kursit që ndoqa.


Miłek Politowski
Miłek Politowski
I diplomuar në kursin Javascript

Dëshironi të dini nëse industria e IT-së është e duhura për ju?

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë.