Back to Top

Kam disa kohë që mendoj të ndryshoj punën time

Profesionalisht, nuk jam marrë kurrë më parë me IT. Kam studiuar marrëdhënie ndërkombëtare - studime interesante, por ato nuk ofronin perspektivën e depërtimit në tregun e punës - të paktën jo 10 vjet më parë. Pas diplomimit fillova të punoj në një profesion të ngjashëm - kam qenë përgjegjës në administratën publike. Fatkeqësisht, kjo punë nuk më dha mundësinë për zhvillim profesional dhe financiar. Më pas nevoja e tregut dhe pak interesat e mia e ndryshova industrinë në logjistikë dhe punova në kompani të ndryshme për 5 vjet.

quotewavewave

Krijuesit e kursit ofruan materiale të zhvilluara mirë dhe ligjëruesit janë profesionistë të mëdhenj me talent për të dhënë njohuri dhe një qasje individuale ndaj studentit.


Bartosz Biskupski
Bartosz Biskupski
I diplomuar në kursin Python

Ndërkohë, kuptova se puna ime aktuale nuk është diçka që dua ta bëj gjithë jetën. Vendosa të bëj një pushim në karrierë. Unë dhe e dashura ime vendosëm që të udhëtonim botën për një kohë. Udhëtimi origjinal njëvjeçar u shndërrua në tre vjet të jetuar jashtë një valixhe, gjatë të cilave udhëtuam nëpër Lindjen e Mesme, Azi, Australi dhe Zelandën e Re.

Pas tre vjetësh, ne u kthyem në vendlindjen tonë dhe më pas përsëri menduam për të ndryshuar karrierën.

Para se të kthehesha, fillova të mendoja shumë se çfarë mund të bëja. Unë u frymëzova nga Ania, një kolege që takova gjatë udhëtimit tim. Ajo ndryshoi me sukses profesionin e saj dhe filloi të punonte në IT. Edhe unë fillova të mendoja për një ndryshim në karrier. Në lëndën e programimit nuk isha shumë i mirë, në gjimnaz, PHP-në e mësoja vetë. Megjithatë, atëherë nuk mund ta imagjinoja të punoja si programues. Nuk e mendoja se dikush do të më merrte seriozisht pa një diplomë.

Fillova të mësoja Python para se të kisha idenë për të marrë pjesë në një kurs. Ndërkohë, gjeta kursin Coders Lab në Poznan.

Që në fillim të kursit kam qenë shumë i motivuar

Kishte momente që ndihesha i presionuar dhe i mbingarkuar nga materiali. Çdo ditë pas mësimit kaloja 3 - 4 orë shtesë duke studiuar. Të mërkurave dhe të dielave, bëja pushim nga kodimi. Nuk doja të dorëzohesha, por ishte e rëndësishme për mua që të kisha një ekuilibër të të mësuarit.

Si projekt përfundimtar, e krijova një aplikacion që përpunonte tekstin bazuar në imazhin e një veçorie. Përdorja teknologji që do të më duheshin në punën time. Pas përfundimit të kursit, u ndjeva i kënaqur, por gjithashtu isha i vetëdijshëm se ka edhe shumë për të mësuar.

quotewavewave

Disa herë më lindi ideja për të ndryshuar diçka në nindustrinë e IT- së, por të punoja me kohë të plotë, 40 orë në javë, pa hequr dorë plotësisht nga jeta ime personale, për mua nuk ishte diçka realiste..


Bartosz Biskupski
Bartosz Biskupski
I diplomuar në kursin Python

Gjeta një punë 2 javë pas kursit

Nga mesi i kursit, kërkova mjaft intensivisht për mundësitë në tregun e Poznanit. Në fund të kursit, isha në fazën e organizimit të intervistave të rekrutimit.

Në total kam marrë pjesë në dy rekrutime, të dyja përvojat ishin jashtëzakonisht të ndryshme nga njëra-tjetra. Gjëja e parë që më bëri përshtypje ishte se rekrutimi në IT është shumë më profesional dhe njerëzit që ju rekrutojnë i vlerësojnë aftësitë tuaja aktuale, por edhe potencialin tuaj.

Unë gjeta një punë brenda 2 javësh që nga përfundimi i kursit. Fillova në kompaninë ku isha për intervistën time të dytë, megjithatë ishte zgjedhja ime e parë. Unë ende punoj në Merixstudio - kompania e dytë më e madhe e softuerit Python në Poznan. Dy javët e para ishin një hyrje në teknologjitë e përdorura në kompani. Që nga fillimi, mund të mbështetesha në përkrahjen e drejtuesit të ekipit dhe anëtarëve të ekipit.

quotewavewave

Pavarësisht paraqitjes, programimi është një aktivitet krijues. Edhe pse janë vetëm rreshta teksti, gjithçka tjetër më vonë e krijon një projekt të kompletuar. Çdo problem i ri kërkon që ju të mendoni për një zgjidhje dhe ta dizajnoni atë. Kjo më jep shumë kënaqësi.


Bartosz Biskupski
Bartosz Biskupski
I diplomuar në kursin Python

Më vjen mirë që vendosa të ndjek kursin

Nëse do të kisha vazhduar të mësoja vetë, nuk do të kisha mundur ta ndryshoja industrinë në një kohë kaq të shkurtër. Vetë, nuk do të kisha mundur të mobilizoja veten për të koduar për disa orë në ditë. Kur mësoni vetë, keni shumë materiale për të zgjedhur, jo gjithmonë të provuara, të cilat ju japin grimca njohurish në fusha të ndryshme. Kursi më ofroi një drejtim të qartë.

quotewavewave

Kursi më dha një drejtim të qartë. Në tre muaj më dha një ndryshim që ndoshta do të kishte marrë të paktën një vit vetë.


Bartosz Biskupski
Bartosz Biskupski
I diplomuar në kursin Python

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..