Back to Top

Fillova të punoj në IT një muaj pas kursit të programimit - historia e Piotrit

Edhe para studimeve, kisha bërë disa përpjekje për të mësuar programim bazuar në libra ose mësime, por pastaj vendosa që shkencat kompjuterike nuk janë për mua. Mendova se rezultatet e mira në matematikë dhe fizikë në universitet nuk do të nevojiteshin më vonë në punën time të përditshme (vetëm sikur ta dija se sa gabim e kisha).

Pas mbarimit të shkollës së mesme shkova për të studiuar anglisht. Shpejt kuptova se nuk do të isha në gjendje të pushtoja botën me këtë dhe bëra një diplomë master në logjistikë. Ka diçka që më magjeps në planifikimin e një procesi të prodhimit dhe ndarjen e tij në pjesë. Madje për një kohë kam punuar në këtë profesion, por programimin e kam pasur në mendje gjatë gjithë kohës. Ndërkohë, kam ndihmuar në zhvillimin e një platforme të mësimit elektronik për një kompani të madhe. Kam punuar edhe si analist biznesi.

Sapo kuptova që Coders Lab ekzistonte, ideja për t'u bërë programues m'u duk aq reale sa kurrë më parë.

Isha i vendosur të merrja njohuritë dhe të përfitoja sa më shumë nga kursi. Në shtëpi, përsëritja ushtrimet dhe prisja me padurim çdo klasë të re që më shpjegonte se si funksionon diçka.

quotewavewave

Ajo që më pëlqeu më shumë në kurs ishte se isha në gjendje të mësoja shumë gjëra me një ritëm shumë të shpejtë. Nëse dikush do të më kishte thënë vetëm pak muaj më parë se do të mund të përgatisja miniaplikacionin tim, me siguri do të kisha qeshur me ta.


Piotr Skowronek
Piotr Skowronek
I diplomuar në kursin PHP

Kur erdhi koha për të kërkuar një punë, mendova se do të ishte e vështirë, madje shumë e vështirë

Pyesja veten se si, vetëm pas një kursi disa mujor, do të isha në gjendje të konkurroja me të diplomuarit në programimit.

quotewavewave

Dërgova disa CV, pata rreth 6 intervista gjithsej dhe mora 2 oferta pune. Vetë kërkimi më zgjati më pak se një muaj.


Piotr Skowronek
Piotr Skowronek
I diplomuar në kursin PHP

Megjithatë, dhashë dorëheqjen nga puna ime e parë shumë shpejt për shkak se ata perdornin teknologji të vjetër. Më vonë e mbështeta një platformë e- commerce për një nga shtypshkronjat më të mëdha në Poloni. Aty u takova me njerëz me shumë përvojë, të cilët shumë shpejt korrigjuan mangësitë e mia në njohuri dhe më treguan rrugën që duhet të ndjek për të fituar më shumë përvojë.

Aktualisht punoj në një agjenci marketingu

Merrem me përgatitjen e ueb faqeve dhe shërbimeve të internetit, si dhe me mirëmbajtjen e atyre ekzistuese në ndoshta çdo industri të mundshme. Shtrirja është shumë e gjerë - nga faqet e thjeshta deri te aplikacionet më komplekse në internet.

Shumëllojshmëria e projekteve nuk më lejon të mërzitem, ndaj fitoj përvojë në fusha të ndryshme dhe më shpejt.

quotewavewave

Në retrospektivë, besoj se përfundimi i kursit ishte një nga vendimet më të mira që kam marrë në jetën time. Jam i plotësuar në atë që kam dashur gjithmonë të bëj dhe kam një rrugë të qartë në cilat fusha do të doja të zhvillohesha në të ardhmen. Kursi më ka hapur shumë dyer dhe më takon mua të vendos se si ta drejtoj më tej karrierën time.


Piotr Skowronek
Piotr Skowronek
I diplomuar në kursin PHP

Dëshironi të dini nëse industria e IT-së është e duhura për ju?

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..