Back to Top

Si të filloni programimin pa studiuar shkenca kompjuterike - historia e Ursulës

Unë jam frymëzuar nga programimi në punën time të mëparshme. Kontakti im me teknologjinë filloi me studimet e mia në Universitetin Teknik, në degën Inxhinieri Mjedisi. I pezullova studimet dhe fillova të punoj në një zyrë përkthimi të dokumentacionit teknik si Menaxher Projekti.

quotewavewave

Kam kaluar në rrugën e karrierës - nga asistent tek drejtuesi i ekipit.


Urszula Duda
Urszula Duda
I diplomuar në kursin Javascript

Kemi punuar kryesisht për industrinë e energjisë, por ka pasur edhe projekte të IT- së.

Projekti i parë i tillë ishte zbatimi i një sistemi të menaxhimit të brendshëm. Më duhej të bëja një analizë biznesi të këtij sistemi. Në atë kohë unë gjithashtu fillova të shikoja sistemet nga një këndvështrim tjetër dhe pyesja veten nëse idetë tona ishin teknologjikisht të realizueshme. Aty e kuptova se profesioni i programimit ishte diçka për mua.

Fillova duke mësuar vetë

Nuk e dija ende se çfarë teknologjie të zgjidhja. Më pëlqen shumë të krijoj dhe të shoh rezultatet e punës sime, kështu që në fillim u përpoqa të mësoja vetë front- end për 3- 4 muaj. Megjithatë, nuk isha i kënaqur me rezultatet. Ndonjëherë ky mësim ishte problematik, sepse mund të bllokohesha për një javë në një detyrë. Pastaj kishte shumë dyshime nëse kjo ishte vërtet për mua.

quotewavewave

Mikja im, një e diplomuar në Coders Lab, më sygjeroi për të shkuar në kurs. Ajo vetë ishte shumë e lumtur për këtë. Nuk hezitova për asnjë moment.


Urszula Duda
Urszula Duda
I diplomuar në kursin Javascript

Atmosfera në kurs ishte jashtëzakonisht motivuese

Më pëlqeu shumë struktura e kursit. Jo vetëm që pata akses në një sasi të madhe njohurish gjatë kursit, por mbi të gjitha, mësova se cilin drejtim të merrja. Pavarësisht disponueshmërisë së materialeve të ndryshme në internet, nëse do të kisha vazhduar të mësoja vetë, nuk do të kisha mundur të mësoja aq efektivisht sa në kurs.

Gjatë këtyre dy muajve, ju formoni një komunitet të vogël së bashku me ligjëruesin dhe njerëzit në grup. Gjithmonë ka dikush që do t'ju ndihmojë, dhe atmosfera në kurs është gjithashtu jashtëzakonisht motivuese.

quotewavewave

Edhe kur ka momente jo të mira, ju e dini që gjithmonë e keni mbështetjen e tyre.


Urszula Duda
Urszula Duda
I diplomuar në kursin Javascript

Kam pasur një krizë në javën e tretë. Isha bërë e pamësuar me një mësim kaq intensiv dhe më shkaktonte lodhje. Më pas, grupi im fantastik më tha të ulem dhe të shkruaj kod me ta. Në momente të tilla thjesht duhet të shtrëngoni dhëmbët dhe të vazhdoni të ecni përpara.

E kujtoj ligjëruesen time me shumë dashuri. Ajo ishte gjithmonë e dobishme, si gjatë kursit ashtu edhe pas përfundimit të tij. Coders Lab ka profesionistë shumë frymëzues, me përvojë reale nga puna. Mendoj se është qëndrimi i ligjëruesve që të ndihmon të kuptosh se çfarë të bësh në momente të vështira.

Si projekt përfundimtar, unë krijova një aplikacion për ndihmë në lagje - një lloj Uber për blerje për fqinjët. E kam shkruar tërësisht në React. Jeni fqinj? Imagjinoni që po bëni pazar dhe shihni "Maciek nga Rruga 36 ka nevojë për sheqer, unë do t'i jap sheqerin". Ju e merrni porosinë mbi vete, e blini dhe e merrni. Unë jetoj në Białołęka dhe të shkosh në dyqan ishte një ekspeditë e vërtetë. Ky aplikacion lindi nga një nevojë reale e jetës së përditshme.

quotewavewave

Në fund, nuk mund ta besoja se ishte bërë tashmë, se kisha pasur sukses. Ndjeva edhe një kënaqësi të pabesueshme. E kisha arritur atë që doja - mund të punoja në profesionin tim!


Urszula Duda
Urszula Duda
I diplomuar në kursin Javascript

Gjeta punën time të parë përpara se të dërgoja CV-në time të parë

Shefi im i ardhshëm ishte i pranishëm në prezantimin përfundimtar të projektit të grupit tim. Atij i pëlqeu aq shumë projekti im, saqë mora një telefonatë javën tjetër. Procesi i rekrutimit përbëhej nga dy faza. Më dhanë një informim teorik dhe më pas një detyrë rekrutimi. 2 ditë pas dorëzimit të detyrës më pyetën nëse mund të vija në punë nesër.

Gjëja më e këndshme që kam pasur në programim është momenti kur zgjidhja një problem pa ndihmë - ose mbështetje ekipore. Momenti kur duhet ta gjeni vetë zgjidhjen është qershia mbi tortë.

Në karrierën time të shkurtër kam bërë tashmë 2 aplikacione: një aplikacion ueb dhe një aplikacion në React.

Në kompani kam mësuar teknologji të reja që në fillim. Fillova të shkruaj në Vue.js dhe React Native menjëherë. Ajo që më jep kënaqësi të madhe tani është lehtësia e kalimit midis teknologjive. Në fakt, më duhen disa ditë për të hyrë në një sintaksë të re. Unë e di mirë se kjo është merita e kursit tim tek Coders Lab.

quotewavewave

Ndonjëherë i hedh një sy çertifikatës mbi tavolinën time - një shpërblim i vërtetë.


Urszula Duda
Urszula Duda
I diplomuar në kursin Javascript

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..