Back to Top

Si u bëra programues - historia e Dominik

Kam studiuar Teknologji Kimike në Universitetin e Teknologjisë Poznan - kam punuar në një laborator. Kryesisht isha i përfshirë në kontrollin e cilësisë së reagentëve, lëndëve të para dhe produkteve si dhe në mësimin e teknologjive të reja në prodhim.

Unë kam qenë i interesuar për programimin që nga shkolla e mesme - por më pas e trajtova atë si një hobi. Në universitet pata një shans për të marrë pjesë në ekspozita, ngjarje (madje edhe Grupi i Zhvilluesve Android të ekspozuar në Politeknik) dhe leksione kushtuar programimit - atëherë vendosa që kjo është ajo që dua të bëj.

Mora vendimin të regjistrohem në një kurs sepse të mësoja vetë do të merrte shumë kohë. Mësova nga kurset, librat, tutorialet dhe bëra projektet e mia, por prapëseprapë ndjeja se ishte tmerrësisht joefikase për kohën që po shpenzoja - përveç kësaj, shumica e mësimeve ofrojnë projekte të thjeshta, të pakomplikuara, të vogla - nuk pata një shans të provoj veten me diçka vërtet thelbësore.

quotewavewave

Burimet dhe materialet janë aq të gjera në internet, saqë është pothuajse e pamundur të zgjedhësh vetë rrugën e duhur pa përvojë. Sigurisht, ishte gjithashtu e rëndësishme për mua të dija se pas kursit do të ishte shumë më e lehtë të kërkoja një punë sesa vetë.


Dominik Buko
Dominik Buko
I diplomuar në kursin Java

Edhe sot e kësaj dite mbaj kontakte me grupin nga kursi

Ajo që më pëlqeu më shumë në kursin në Coders Lab ishte motivimi për të mësuar dhe grupi me të cilin vazhdoj të mbaj kontakte edhe sot. Gjithashtu, një person nga kursi im punon me mua në një ekip, dhe një person tjetër nga një kurs paralel punon në të njëjtën ndërtesë si ne.

Projekti final ishte më shumë një kënaqësi sesa një sfidë për mua. Më në fund arrita të realizoja ide që më parë nuk e kisha idenë se si t'i realizoja.

quotewavewave

Projekti final ishte më shumë një kënaqësi sesa një sfidë për mua. Më në fund arrita të realizoja ide që më parë nuk e kisha idenë se si t'i realizoja.


Dominik Buko
Dominik Buko
I diplomuar në kursin Java

Trajnimi nga punëdhënësi im më zgjeroi njohuritë nga kursi.

Pas kursit, ndoqa intervista, zgjidha teste, duke përfshirë ato mbi Codeity dhe Codewars, bëra mostra pyetjesh nga intervistat. Çdo herë e dija se çfarë duhet të komunikja. Vura re se cilat janë tendencat në aktuale dhe çfarë çështje nga juniorët.

Kompania që më punësoi gjithashtu dërgoi në kurse të ndryshme trajnimi dhe zgjeroi njohuritë e mia për kursin. Pati trajnime si "Clean Code", më vonë "Clean Architecture", shumë Pluralsight (modele dizajni, DevOps, Jenkins, etj.). Por bazat nga kursi mbeten ende, unë e përdor shpesh këtë qëllim. Përmbledhja e të gjitha aftësive të mësuara gjatë kursit më ka lejuar të dija se ku të kërkoj.

Tani punoj për një korporatë të vogël polake (rreth 500-600 persona). Është një kompani që merret me punën e sistemeve të sigurimit për kompanitë. Kështu që unë programoj në Java dhe Gosu. Unë gjithashtu kam biseda me klient - duke ju ndigmuar në çkado që kanë nevojë :).

Programimi është mësim dhe zhvillim i përditshëm

Fatkeqësisht, kam përshtypjen se kohët e fundit njerëzit filluan t'i shikojnë studentët pas kurseve intensive të programimit me armiqësi dhe nuk i merrnin më seriozisht. Gjithashtu, niveli që pritet nga fillestarët është rritur shumë - shpesh ka edhe oferta që kërkojnë 2 vjet përvojë programimi komercial të postuara si pozicion "junior". Kjo ka rritur sasinë e punës që duhet të bërë për të gjetur punë pas kursit.

Duke parë kursin, 300 orë mësimi dukeshin kaq shumë dhe tani në fakt janë kaq pak :). Që nga ky vit, unë kam përfunduar tashmë 150 orë kurse të ndryshme, trajnime dhe punëtori, dhe ende kam të paktën dhjetëfish më shumë njohuri përpara meje.

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë.