Back to Top

U bëra programues - historia e Thomas

Gjatë punës sime si planifikues kam shkruar një mjet për të krijuar plane prodhimi në Excel (kam përdorur funksione Excel dhe VBA). Puna në këtë projekt më bëri të kuptoj se doja të krijoja veçori të reja vetë dhe të zhvillohesha në këtë drejtim.

Ndonëse kam studiuar Shkenca Kompjuterike dhe Ekonometri, njohuritë e marra disa vite më parë nuk ishin baza e duhur për të filluar punën në IT, aq më tepër që nuk kisha asnjë përvojë profesionale në këtë industri. Vendosa të bëj disa kërkime se çfarë hapash duhej të bëja për t'u bërë një programues.

quotewavewave

Një nga idetë ishte të kthehesha në universitet, por pastaj, hoqa dorë nga ky drejtim për shkak të kohës së gjatë të pritjes për rezultatin - një punë pas diplomimit, pra në moshën rreth 38 vjeç. Papritur hasa në kursin e Coders Lab në internet. Vendimi nuk ishte i lehtë, u dekurajova nga çmimi i kursit, por me inkurajimin e gruas sime dhe dëshirën për të ndryshuar jetën time profesionale, u regjistrova në kurs.


Tomasz Radwan
Tomasz Radwan
I diplomuar në kursin PHP

1.5 muaj pas përfundimit të kursit fillova punën time të parë

Fillova të kërkoja punë menjëherë pas kursit, dërgova rreth 15 CV dhe u ftova në 2 kompani. Fillova punën time të parë 1.5 muaj pas përfundimit të kursit.

quotewavewave

Kursi të ndihmon në marrjen e njohurive të nevojshme (bazë) për të filluar aventurën me programim, megjithatë, duhet të dini se "gjërat nuk do të ndodhin vetvetiu - ju duhet të punoni, dhe se kursi nuk është fundi i mësimit, - është e rëndësishme (nëse jo më e rëndësishmja) të përmirësoni vazhdimisht aftësitë tuaja jashtë kursit.


Tomasz Radwan
Tomasz Radwan
I diplomuar në kursin PHP

Sfida më e madhe ishte balancimi i kursit, punës dhe më pas detyrave të mia si baba pasi vajza ime erdhi në botë. Një falenderim i madh shkon për gruan time, e cila mori disa nga përgjegjësitë e mia si prind në fund të kursit dhe gjatë fazës fillestare të kërkimit të punës.

Aktualisht jam duke punuar në një kompani softuerësh (e-commerce).

Unë zhvilloj veçori të reja bazuar në platformën Magento.

Kursi jep një dozë të njohurive, por ne duhet të bëjmë shumë përpjekje për zhvillimin të vazhdueshëm. Në IT nuk mund të mbështetesh në gjërat që i din, duhet të mësosh vazhdimisht.

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj.

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..