Back to Top

Si u bëra një testues softuerësh - historia e Ewelinës

Gjithçka ndryshoi kur vendosa të hap dyqanin tim online. Ishte një projekt shumë kompleks. Format e porosive, faqet e produkteve, pamjet paraprake të fotografive - në fund të fundit, çdo element i dyqanit duhej të funksiononte në mënyrë perfekte. Siç e dini, në bizneset e vogla pronari duhet të dijë gjithçka.

quotewavewave

Për këtë arsye, unë fillova të testoja vetë ueb faqen time dhe dalëngadalë u futa në botën e IT-së. Më pas e kuptova se unë po e shijoja këtë shumë më tepër sesa vetë shitjet e dyqanit.


Ewelina Sierżańska
Ewelina Sierżańska
I diplomuar në kursin e testimit

Dyqani bazohej kryesisht në detyra shumë të përsëritura. Testimi ishte i ndryshëm - çdo funksionalitet i ri kërkonte një këndvështrim krejtësisht të ndryshëm. Përmirësimi, rafinimi dhe zhvillimi i faqes u bë pasioni im.

Pas disa kohësh shihja gjithnjë e më shumë avantazhe për punësim në sektorin e IT- së dhe vendosa të ndryshoj karrierën time.

Vendosa të zgjeroj përvojën time me testimin e dyqaneve me njohuri teorike dhe të përfundoj kursin Manual Tester në shkollën Coders Lab. Zgjodha ta bëja kursin remote, pasi kurset në klasa fizikisht nuk ishin të disponueshme në qytetin tim.

quotewavewave

Në fillim isha pak i shqetësuar se kursi remote nuk do të ishte shumë efektiv. Megjithatë, doli që e kisha shumë gabim. Kursi ishte jashtëzakonisht intensiv. Arrita të zotëroja nivelin e parë të provimit ISTQB në vetëm pak javë dhe e kalova provimin në provën e parë!


Ewelina Sierżańska
Ewelina Sierżańska
I diplomuar në kursin e testimit

Sigurisht që kërkohej shumë vetë- motivim dhe qëndrueshmëri për të përfunduar kursin, pasi një pjesë e madhe e tij bazohej në punën time. SQL ishte paksa sfidë për mua, pasi ishte hera e parë që e kisha hasur gjatë kursit. Jam befasuar pozitivisht nga aktivitetet me grupin dhe ligjërueisit.

quotewavewave

I felt completely as if I was sitting in a lecture hall and not in front of a computer screen.


Ewelina Sierżańska
Ewelina Sierżańska
I diplomuar në kursin e testimit

Një super bonus ishin edhe këshillat e ligjëruesve për të gjetur punë. Këshillat e tyre më ndihmuan që unë të shkoja në një intervistë pune.

Punën time të parë si testuese e gjeta shumë shpejt - CV- ja e parë që dërgova doli të ishte ajo me fat.

Për momentin punoj në një kompani që implementon projekte të IT-së për një klient të huaj. Unë testoj si ueb faqet ashtu edhe aplikacionet mobile. Kjo punë më jep shumë kënaqësi - çdo ditë mësoj diçka të re.

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..