Back to Top

Pa studiuar shkenca kompjuterike u bëra programues - tregimi i Wojtek (Adalbert).

Nga të gjitha ëndrrat që kisha kur isha i vogël, ajo që doja më shumë ishte të bëhesha zjarrfikës. Ishte një ëndërr sentimentale - gjyshi im ishte zjarrfikës. Në gjimnaz duhej të vendosa se çfarë do të bëja më pas në jetë dhe në atë kohë më dukej se fizioterapia ishte profesioni për mua.

Kur u transferuam në Wroclaw, fillova të mendoj për të ardhmen time profesionale dhe nëse doja të vazhdoja të punoja në profesionin tim.

Pika e kthesës ishte kur takova disa programues vendas. Bota e IT-së ka ecur shumë përpara sa i përket teknologjisë. Vendosa që ky ishte vendi i duhur për mua, se edhe unë doja të isha pjesë e kësaj bote dhe të kontribuoja sadopak.

Ishte një vendim shumë i vështirë

Unë tashmë kisha disa vite përvojë dhe më duhej të filloja prap nga e para. Nuk isha më 19 vjeç.

“Ishte një vendim që do të më bënte të ndryshoja…”. Në atë kohë mendova se do të më duheshin disa vite - isha i sigurt se do të shkoja në universitet.

quotewavewave

Mendova se pa një diplomë rruga e programuesit ishte e paarritshme për mua.


Wojtek Burczyk
Wojtek Burczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Doli që universiteti nuk ishte alternativa e vetme

Një mik më përmendi disa kurse programimi dhe fillova të interesohem për to. Në fund të fundit, zgjedhja ishte në Coders Lab.

Përshtypja e parë ishte paksa tronditëse sepse mendova se do të isha një nga njerëzit më të vjetër në moshë dhe doli që isha një nga më të rinjtë. Nga ana tjetër, ishte edhe motivuese - doli që nuk jam i vetmi që ndjeja një nevojë të tillë për të ndryshuar profesion.

Vetë kursi ishte shumë argëtues, ndonjëherë ishte edhe stresues, p.sh. para provimeve. Ligjëruesit ishin të shkëlqyer - pa përjashtim. I kujtoj me mall të gjitha momentet që kam kaluar në kurs.

Rekrutimi ishte një sfidë e vërtetë

Pas përfundimit të kursit vazhdova të punoja si fizioterapist. Kur fillova të aplikoja për pozita të reja, përgjigja më e zakonshme që merrja ishte se kompanitë do të gjenin dikë me më shumë përvojë në vendin tim. Kështu që shfrytëzova shansin dhe lashë punën brenda natës. Edhe pse nuk isha më tërheqësi në tregun e punës për sa i përket përvojës, gatishmëria ime për të filluar punën menjëherë u dëshmua të ishte vendimi i duhur.

Kisha një ide edhe për t'u dalluar në rekrutim. Doja të bëja diçka ndryshe nga të tjerët, ndaj bëra një film të shkurtër për veten time.

quotewavewave

Doja të tregoja se nuk është shaka që një fizioterapist të dërgojë një CV për një pozitë si software developer.


Wojtek Burczyk
Wojtek Burczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Unë kam punuar në kompaninë time aktuale për më shumë se një vit

Çdo rekrutues më dha komente pozitive dhe shumë thanë se video ishte një ide e shkëlqyer. Në fazën përfundimtare të rekrutimit, unë isha ne mes dy zgjedhjeve një organizate të madhe dhe një kompanie të vogël. Në fund, vendosa të filloj punën time të parë në një kompani më të vogël, sepse mendova se do të mësoja më shumë atje. Dhe në fund, nuk gabova.

Ndihem si programues, edhe pse e di sa shumë ende nuk di, sa kam ende për të mësuar. Dhe unë do të vazhdoj të mësoj.

quotewavewave

Të gjithë kanë përkufizimin e tyre të suksesit. Qëllimi im ishte të ndryshoja profesionin tim dhe ia dola. Është fitorja ime.


Wojtek Burczyk
Wojtek Burczyk
I diplomuar në kursin Javascript

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë..