Back to Top

I braktisa studimet në IT në SGGW dhe fillova kursin në Coders Lab - historia e Stan

Gjithmonë kam dashur të bëhem programues. Ky ishte gjithashtu mendimi që më përcjelli edhe kur zgjodha të studioja shkenca kompjuterike në Warsaw University of Life Sciences. Fatkeqësisht, siç doli, studimet dukeshin krejtësisht ndryshe nga sa e kisha imagjinuar.

quotewavewave

Fakulteti kishte përzierje të matematikës, fizikës dhe ekonomisë, me një orë programim në javë. Balancimi ishte i tmerrshëm: 6 orë matematikë në 1 orë programim.


Stanisław Gregor
Stanisław Gregor
I diplomuar në kursin Javascript

Një ditë, duke u ulur në sallën e leksioneve, fillova të mendoj se kjo nuk ishte aspak ajo që kërkoja dhe prisja. Fillova të pyesja veten se çfarë rruge tjetër mund të merrja dhe më pas m'u kujtua shkolla e programimit. Në atë moment, nuk dija më shumë përveçse ato ekzistonin dhe funksiononin.

quotewavewave

Kam lexuar komentet që gjeta në internet. I shikova ofertat dhe e mora vendimin tim. E gjithë kjo ndërkohë që isha ulur në një auditorium me një kafe në dorë.


Stanisław Gregor
Stanisław Gregor
I diplomuar në kursin Javascript

Kursi i programimit dukej se ishte e vetmja rrugëdalje nga situata.

Vendimi ishte shumë i vështirë, por në të njëjtën kohë dukej se ishte opsioni më i mirë për mua në atë moment. Nuk doja të hiqja dorë nga ëndrra ime për të punuar në IT.

Kursi ishte një vend shumë miqësor për të mësuar. Programi ishte gjithëpërfshirës dhe i përgatitur plotësisht, dhe ritmi i punës, pavarësisht nga intensiteti, ishte i duhuri për mua. Përveç kësaj, kam kujtime shumë të dashura për ligjëruesit, të cilët ishin kryesisht kompetentë si në aspektin përmbajtjesor ashtu edhe në atë pedagogjik.

Para se të gjeja një punë, kam kaluar në pothuajse 20 procese rekrutimi

Procesi i kërkimit të punës ishte shumë i vështirë për mua, edhe mendërisht. Nga përfundimi i kursit (fundi i shkurtit 2018) deri rreth mesit të majit, kam kaluar pothuajse 20 procese të plota rekrutimi. Kjo përfshinte kompani të vendosura në Itali, Holandë dhe UK dhe të gjitha punësonin kandidatët me më shumë përvojë. Pastaj, gjeta një punë me rekomandim në një agjenci krijuese.

Gjeta atë që kërkoja

Aktualisht jam duke punuar si një front- end developer në një agjenci krijuese. Unë jam përgjegjës për kodimin e faqeve të dizajnuara nga dizajneri ynë grafik. Programoj si faqet statike ashtu edhe pamjet e destinuara për implementim të mëvonshëm në CMS, p.sh. WordPress.

Më pëlqen ajo që bëjë edhe e dua punën time. Më duket se jam në vendin e duhur dhe se gjeta atë që kërkoja. E vetmja gjë që e prish pak këtë përshtypje është natyra e punës e pastrukturuar, e pasaktë e bazuar në ASAP, nga e cila tani po përpiqem të shpëtoj me çdo kusht. Unë ëndërroj të punoj në një kompani të vërtetë softuerike, ku do të jem në gjendje të kaloj kohë të mjaftueshme për të zhvilluar projektet e mia.

Kursi më ndihmoi të gjeja një punë në IT

Së pari, nuk do të kisha zgjedhur të merrja përsipër sfidën e të mësuarit individualisht. Nga ana tjetër, e di se për të arritur nivelin tim aktual do të ishte e mundur ta bëja vetë, por në kohën kur mora vendimin të braktisja universitetin, nuk mendoja se do të isha në gjendje të stërvitesha vetë. Coders Lab më lejoi të bëj hapin e parë drejt arritjes së ëndrrave të mia.

Së dyti, kam bashkëvepruar me fillestarët që po përpiqeshin të mësonin gjithçka vetë. Në takime të tilla, unë gjithmonë e vlerësoj që Coders Lab më dha një bazë shumë më të mirë se sa ata që mësuan vetë.

quotewavewave

Falë stafit me përvojë, që në fillimet e mësimit po merrja vetëm informacione të vërtetuara dhe të vlefshme. Kam fituar praktika të mira - kjo është shumë e rëndësishme. Tani më jep një avantazh në punën time të përditshme.


Stanisław Gregor
Stanisław Gregor
I diplomuar në kursin Javascript

Shikoni se si të dekodoni fuqinë tuaj

Plotësoni këtë formular dhe lini numrin tuaj në mënyrë që koordinatori i programit të jetë në gjendje t'ju kontaktojë.

Ne do të jemi të lumtur t'i përgjigjemi çdo pyetje që ju vjen në mendje.

planeplane-lines
 

Ju keni plotësuar formularin e kontaktit, që do të thotë se jeni të interesuar për ofer. Kliko për më shumë...

Mësoni histori të tjera

Secili i diplomuar kishte motivime dhe dyshime të ndryshme në fillim. Por ata morën një vendim të guximshëm dhe morën hapin e parë, të vështirë drejt ndryshimit. Ata braktisën arritjet e kaluara dhe mësimet e nxjerra dhe... ndryshuan jetën e tyre profesionale. Shihni si e bënë.